Evenemang

Föredrag, utbildning och gemenskap

Hör berättelser om människors liv och karriär. Livet i medgång och motgång. Vetenskap och livskunskap, känslor och fakta, nya uppfinningar och gammal visdom. Ta med din partner, vän, granne, kollega eller varför inte din chef på en inspirerande kväll helt utan TV- tittande.
Tänk så mycket ni får att tala om 😊


Föredrag & Workshops

Föredragskväll

Rena kroppen - hela själen
”Om jag bara vetat - att min utbrändhet berodde på problem i munhålan”


Stress-och Kroppsterapeut Petra Larsson Ekman, kommer att dela med sig om sin resa tillbaka till hälsa och vilka upptäckter hon gjort på vägen. Förödande följder av amalgam och kvicksilver kastade Petra in i utbrändhet och sjukdom. Kroppen slog bakut när toxiner och bakterier frisattes i samband med en förkylning.
“När vi rensar kroppen från gifter händer något - vi kommer i kontakt med kroppen och själen och de kommer i kontakt med varandra. Det är så det är tänkt att vara. Då händer något med oss …vi hittar hem till oss själva och till våra hjärtan.”
Få nya perspektiv och öka din medvetenhet och förståelse för hur du bör leva i och med din intelligenta kropp för att bevara din hälsa!

Varmt välkommen på föreläsning med Petra Larsson Ekman: Stressterapeut, Massageterapeut, Mindfullnesinstruktör och Healer. Driver företaget interius med mottagning i Vellinge

Vill du veta mer - så ses vi på Free Spirit playground
Varmt välkommen önskar Pernille
När: Onsdag den 24:e april 2024
Kl: 19:00-21:00
Plats: Free Spirit playground, Bankgatan 4A, Vellinge Centrum

Bokning: Din plats är bokad när du har anmält dig i bokaDirekt-systemet - och sedan har swishad 75 kr till: 1231 697 697
Ayurveda - gammal livskunskap för moderna människor
Vad är det vi har glömt?

Ordet naturlig kommer av ordet natur. Det innebär att naturen är det naturliga, alltså det normala!! Men så är det ju inte för moderna civiliserade människor, eller hur? De senaste århundradena har det naturliga setts ner på, ifrågasatts och även förlöjligats. Efter att vi har fått elektricitet och maskiner har allt som inte passade in i industrisamhället fått en stämpel som vetenskapligt ointressant och gammaldags.

Naturmedicin som primärt är gjord på växter blev ersatt av vår tids medicin som är skapat av kemi. Hemlagad mat har bytts ut med halvfabrikat och fastfood. Fysiskt krävande jobb har blivit ersatta av stillasittande arbete. Elektriskt ljus är nog en av de största och mest användbara uppfinningar vi människor har skapat, men samtidigt det mest onaturliga vi har varit med om. TV, Wi-Fi, mobiltelefoner och senast AI har förändrat våra liv för alltid. – och vad har Ayurveda med detta att göra?

Har du någonsin sett en isbjörn eller tiger fångenskap? Den får djurskötarens fulla uppmärksamhet, den får vatten, mat, ljus, betongklippor och plastleksaker, men ändå har den tappat sin hälsa, livslust och även sitt förstånd. Detta pga. det onaturliga tillstånd den lever under.

Våra mänskliga yttre omständigheter har förändrats helt enormt, men våra inre system är desamma som alltid. Vi har glömt att vi som djuren är varelser som har en inre klocka som följer naturen, dag och natt, sommar och vinter. Vi behöver naturlig mat, rent vatten, mineraler, solljus, lugn och sällskap. Ayurveda ska förstås som ”Kunskapen i att leva - länge, med hög vitalitet och mental balans”.

Få insikt i en av vår största skattkammare den tidlösa Ayurvediska läran. Här finns en enorm resurs av hälsokunskap och livsvisdom, från yoga, meditation, andningsövningar, vegetariska maträtter och en holistisk tillgång till livet.

Vill du veta mer - så ses vi på Free Spirit playground
Varmt välkommen önskar Pernille

Föredragskväll

Pernille Hvam
Grundare/Innehavare av Free Spirit playground,
Meditationslärare, Ayurvedisk hälsorådgivare, Cert Healer,
Yoga instruktör, Dipl. Esoterisklivskunskapslärare

Jag har en dröm… att skapa en plats där människor möts, inspireras och helas, ett alternativ till TV och sociala medier. Idag äter tekniska prylar vår tid och även energi. Vi blir mer och mer passiva och mer stressade på samma gång. Många lever via Instagram och ytlig kontakt på Facebook. Vi har inte tid eller ork för samtal.
Vi har inte tid för hälsosam och hemlagad mat, kreativt skapande och lek. Vi köper quickfix, dvs färdiga lösningar som vi vet sällan är bra för oss. Vi är inte närvarande med dem vi älskar och bryr oss mest om. Och inte ens med oss själva.
Jag är säker på att både kroppen och själen är lika viktiga för att få ett fantastiskt liv, som innehåller glädje och sorger, utmaningar och upplevelser. Gemenskap, närvaro och att leva i “egen hastighet”, håller oss friska, men det skapar också balans och får oss att känna mening med tillvaron.
När: Hösten 2024
Kl: 19:00-21:00
Plats: Free Spirit playground, Bankgatan 4A, Vellinge Centrum

Mingle & Mys

Free Spirit mingle & Free Spirit ladies Fredags arrangemang för härliga människor med öppna sinnen och hjärtan. Här samtalar vi om allt mellan himmel och jord. Vi bjuder på dryck och snacks i super trevlig miljö, och du/ni bjuder på nyfikenhet och tolerans.
Anmäl ditt intresse för kommande arrangemang.

Free Spirit Mingle:
Välkommen på
Mingle & Mys

Kvinnocirkel

I de stora energiskiftena som pågår på vår planet kan vi behöva hjälp med att stärka upp vår feminina kraft. Kvinnocirkeln är för dig som är kvinna och längtar efter ett sammanhang där du kan dela dina erfarenheter med andra, kanske äntligen få förståelse för vad du känner eller upplever och vill dyka in i den stora visdom som bor i dig.
Gruppen börjar igen på ett senare tillfälle.
Yoga & Meditation
Kvinnocirkel


Tidigare talare på Free Spirit playground

"Leva centrerad
Man kan likna livet vid en virvelvind. Ständigt i rörelse och på väg. Det är lätt att dras med och flyga runt i denna virvelvind, utan att veta hur man ska ta sig därifrån eller åt vilket håll man ska dras. Men i en virvelvind finns också en stilla mittpunkt och den stora frågan är: hur kan man hantera virvelvinden därifrån?

Detta är något jag vill utforska tillsammans med er i föreläsningen "Leva centrerad\", hjärtligt välkommen! Genom att, på ett sätt, vända uppochner på människans inbyggda natur och automatiska processer kommer jag belysa ett annat perspektiv på tillvaron. Ett mer centrerat perspektiv.
Love Nicklasson
”Trygghet och kris”
är inte två ord man ofta förknippar med varandra, men med kunskap och rätt beredskap har de väldigt mycket gemensamt. Det påstår iallafall Stefan Bäckstrand som är frilansande instruktör inom krisberedskap och friluftsliv. Stefan vill lära oss att bejaka ett nytt perspektiv på vår förmåga att hantera kriser – stora som små – i omvärlden såsom i privatlivet. Stärk din trygghet genom planering och handling!
Kolla Stefan Bäckstrand hemsida och du vill veta mer.
Fyra Hus i Drömvärlden
Är du nyfiken på Glömskans Flod, Den Omätbara Världen, Myter, Drömmördare, Tecken, Symboler, Synkronicitet, Lakrits-skogen, dig Själv, Drömkultur etc bör du omedelbart boka en plats. Välkommen till föreläsning med Billy Persson – MINDLIFT, utbildad samt examinerad vid Svenska Skolan för Etisk och Analytisk Hypnoterapi samt Robert Moss School of Active Dreaming. 16:e november
What Life Story are you creating?
Are you one among many who feel stuck in the daily wheel of life, and constantly create a tornado of negative thinking which rob your energy and happiness?
In this lecture Lena will take you on a fascinating journey into her own life story, which will show that every aspect of life is of relevance. We are creating - all the time. The question is what are we creating? Lena is an educated LivsCoach, Health Coach and a psychic medium, she primarily works with women teaching them how to create a strong inner foundation. Many women are struggling with their inner power and don’t live lives with joy, ease and abundance.
Lena Penno-Andersson. Den 19:e oktober
Speak to inspire - not to impress. En kväll med interaktiv workshop och mingel.
Storytelling och improvisation. Verktyg för att vara orädd på scenen. Hur du engagerar publiken känslomässigt. Öva autenticitet på scen/kamera. Internationell föreläsare, entreprenör och NLP-terapeut. Ricardo Koanuka licensierades till mästare från grundarna av Neuro-linguistisk programmering (NLP), en uppsättning verktyg och tekniker som fokuserar på förändring i uppfattning, intern kommunikation och val. Han har tränat med de bästa i världen som Tony Robbins, Richard Bandler, John Grinder och Eric Edmeades.
Han är grundare av utbildningsorganisationen Outside Comfort Zone, produktionsbolaget Koanuka Films, regissör för den prisbelönta dokumentären Resilience, och författaren till boken; NO MORE BULLSHIT STORIES.
Tid: Onsdag den 7:e september kl: 19:00-21:00
Från kaos till frid
Anders Nilsson kommer att berätta om attraktionslagen, självkänsla, det inre barnet, egot och hjärtintelligens - med fokus på känslor. Genom att lyfta blicken från detaljerna och försöka se helheten sätter han ihop delarna så att vi kan se hur de hänger ihop och varför alla dessa delar är viktiga för att leva det liv vi vill leva. Anders Nilsson d. 31:e augusti
Upplev naturens läkekraft genom ett dopp – i skogen!
Varför mår vi så bra i naturen? Vad är det egentligen som händer i våra kroppar och våra sinnen när vi vistas i skogen? Vad innebär det att skogsbada? Dessa och många andra frågor ger Ida Lilje dig en ökad förståelse för på denna föreläsning. Hon delar också sina personliga berättelser om att vara en ”skogssjäl”.
Ida Lilje d. 25:e maj
Hur kan teknologibaserad hälsoanalys hjälpa dig att undvika livsstilssjukdomar?
Vilka livsmedel bör du undvika och vilka livsmedel bör du öka i din kost, för att få bästa möjliga hälsa? Hur uppnår du optimal balans och funktion i kroppen, bibehåller den och får ut mer av din kropp? Det finns lika många vägar till läkning som det finns människor. Två personer med samma hälsoutmaning och symtom kan inom funktionsmedicinen behandlas på helt olika sätt. Det är inte mikroberna i sig (virus, bakterier, svamp eller parasiter) som är utmaningen utan det är miljön i kroppen som avgör ifall vi blir sjuka eller inte.
Annika Assarsson Wegner, Hälsopraktiken den 11:e maj
”Det finns ingen död”
Detta är föreläsningen om Barly: motståndsman och kommunist - som avrättades i Berlin den 30/5 1944 genom halshuggning med giljotin.
Men det är mycket mer än det. Detta är berättelsen om en mycket personlig resa för Barlys barnbarn Marita Östberg. Genom sin utbildning till hypnoterapeut kom hon till insikt om att hon har varit sin egen morfar Barly Pettersen - norsk motståndsman under 2:a världskriget.
Marita Östberg den 13:e april
Syftesdriven - Du har något att ge.

Love Nicklasson kommer ta utgångspunkt i sin bok ”Syftesdriven – Du har något att ge” som lanserades augusti 2021.
”Jag tror att alla har något att ge, men jag vet också att vi är många som bär på begränsande tankar och mönster om oss själva.”
Love Nicklasson den 6:e april
Hur tar du dig ur offerkoftan?
Hur når du din inre kraft och står kvar i den?
Känner du igen känslan av att inte dug och att vara otillräcklig? Känner du igen kampen och stressen inuti kroppen och känslan av att sakna verktyg till att kunna agera och vara i kontroll? Våra tankar, känslor och beteenden skapar vår verklighet, och vi kan när som helst skapa en annan verklighet och en ny story om oss själva.
Carina Johansson grundare av Innerwellbeing den 16 mars
Är vi inte framme snart?
Hur kan vi accelerera skiftet till den nya jorden? Mark Henderson bjuder in oss till en utforskning. Är det ens möjligt? Varför är det viktigt? Han lägger fram förslag på vad var och en kan göra personligt och i sitt arbete. Mark ger exempel på hur vi kan vända på alldagliga, kulturella normer och befria oss själva från illusionen av separation och tomhet som begränsar oss.
Mark Henderson - entreprenör och visionär Onsdag den 16 februari
Från VD-stol till Healingkod
När Sandra insjuknade i den kroniska sjukdomen ME insåg hon ganska snart att sjukvården inte hade vare sig förståelse för eller kunskap om vad hon hade drabbats av utan hon fick hitta sin egen läkning. Det som drev henne var en oerhört stark och livsbejakande inre styrka samt en målbild av vad hon ville göra då hon tyckte att hon hade så mycket kvar att ge.År av studier till naturläkare samt uppstart av en funktionsmedicinsk klinik, hittade hon till slut nycklarna.
Sandra Linsström den 2 februari
SJÄLENS VISDOM
Caroline Yazi är en förespråkare för holistisk hälsa som efter sitt eget andliga uppvaknande sam skapar projekt som främjar människans och planetens välbefinnande med hjälp av själens kraft.
"När vi är i kontakt med själens visdom blir vi starka, jordade och modiga, oavsett vilken resa livet tar oss på".
16 och 26 januari Caroline Yazi
Gagnar ”din story” ditt syfte?
Eller är det dags att börja fundera på en ny?

En kväll med Martin Tuveson ger dig verktyg till hur du enkelt kan skapa smarta filmer att lägga på sociala medier som når igenom bruset och inte bara jagar ”gilla” och kommentarer. Hur kommer vi genom rutan med vårt budskap och hela vägen till nya affärer eller ger människor nya insikter. Allt du gör som människa/företagare berättar en story om dig eller din verksamhet.
17 november Coach Martin Tufvesson
Hur skyddar vi oss mot cyberkriminella och värnar om vår integritet?"
Vi lever idag i en värld där vi allt oftare riskerar att bli utsatta för IT-intrång och bedrägerier, där busarna ständigt hittar på nya kreativa sätt att komma åt oss. Simpla sårbarheter utnyttjas som vi lätt kan fixa för att höja vår egen säkerhet mångfalt. Vår integritet, personliga information och aktivitet i den digitala världen spåras och profileras av olika aktörer som använder och säljer information om oss.
20 oktober: Certified Ethical Hacker Mikael Jansson
"Varför slarvar vi så med att ta hand om vår energi?"
Både den egna och den i våra organisationer. När det samtidigt är vår viktigaste resurs. Inte bara för att klara arbetet, vardagen, utmaningar och för att behålla hälsan – utan också för att kunna göra bra ifrån oss. Det går inte att önska arbetsglädje, innovativ förmåga och konstruktivt tänkande samtidigt som det finns för lite marginal mellan kraften som livet och arbetet tar och kraften vi har att möta detta. Vi behöver ta vår energi på allvar.
6 oktober: Annica Gilbertsson grundare av EnergyManagement
Maybe life isn't about avoiding the bruises. Maybe it's about collecting the scars to prove we showed up.
Free Spirit
playground


Har du frågor eller vill du anmäla dig, då kan du kontakta Pernille här.

Kontakt till Pernille

    Inspiration: 

     Happiness is NOT the meaning of life!