Free Spirit playground

Ayurvedisk hälso- och livsstilsrådgivning


Var är Ayurveda?

Ayurveda är ”kunskapen om livet”.
Ett holistisk hälsosystem från Indien med inspiration från mellanöstern och Kina, som har utvecklats genom tusentals år och fortsätter utvecklas genom dagens vetenskap. Gamla kunskaper kan med nutidens mätningsredskap förstås och mätas på cellnivå. Grundprincipen i Ayurveda är att leva naturligt. Allt vad som kommer in i vår kropp (mat, dryck, medicin, nikotin, rök och alla toxiska ämnen) och även det som är runt oss påverkar kroppen på cellnivå. Långtidsstress är osynligt men lika farligt som gift.
Din kroppstyp, din ålder, årstiden och tiden på dagen är viktiga att förstå och använda för din helhetshälsa. Maten vi äter är energikällan som ska få oss genom livet. Kroppen är vårt finstämda verktyg till att utföra det fysiska livet. Tankar och känslor är styrspaken som leder oss på fina upplysta vägar eller mörka stigar fyllda med stenbumlingar och vassa grenar. Ayurveda jobbar holistisk med att rena och balansera kroppen och sinnet, och att skapa de bästa förutsättningarna för att själen lär sig många nya färdigheter genom en inkarnationen.

Ayurveda ska förstås som ”Kunskapen i att leva länge, med hög vitalitet och mental balans”. De flesta moderna människor har glömt bort att vi är en del av naturen och att vi behöver att leva i harmoni med Moder Jord och hennes rytm, för att må bra. I den tidlösa Ayurvediska läran finns en enorm resurs av hälsokunskap och andlig visdom. Yoga, meditation och kryddiga vegetariska maträtter kommer alla från Ayurvedan och har redan blivit en del av vår vardag.

Vi är och blir - vad vi äter, tänker, känner och andas in - adderat med den stress vi ständigt omges av.

Ayurvedisk hälso- och livsstilsrådgivning

Påbörja din resa till hälsa, livsglädje och balans med en Ayurvedisk hälsorådgivning. Vi går igenom en del tester tillsammans och du får nycklar till hur du kan leva mer "naturligt" i din vardag, få rätt mat, sömn, träning m.m. som passar till din Dosha (energityp).
Vi är alla skapade av samma grundmaterial, men vi är alla unika i vår sammansättning:
Vata (luft), Pitta (eld) och Kapha (Jord).

Vem är du i grunden och vad är dina ackumulerade obalanser?
Energinivå, åldrande, vikt och stresshantering, hänger alla ihop med våra Dosha (energityper) och om vi är i balans eller inte.

******

Nybesök: Initiera din Ayurvediska resa med granskning av din grundkonstitution (energisammansättning) och allmänna hälsa.
Få verktyg till bättre hälsa och livsglädje.  2 timmar kr. 650,-

Återbesök: Fortsätt din Ayurvediska resa mot hälsa och balans.  1 timme kr. 400,- 

Ayurvediskt hälsopaket: Nybesök + 2 återbesök. kr. 1.200,-
Få 10% på Ayurvedisk olje-massage i samband med hälsopaketet.

Ayurvedisk filosofi och livsstilssamtal: Samtal om livsperspektiv, hälsa och balans i livet.  1 timme kr. 400,- 

Ayurvedisk olje-massage
Ayurvedisk olje-massage är njutning för alla sinnen och lockar fram solen även på mörka dagar.

Vid första besöket fyller du i ett ayurvedisk formulär som kartlägger din primära Dosha. Behandlingen börjar med torrborstning som skapar energi (statisk elektricitet), som gör att den varma oljan kan tränga djupt in i huden. Från tårna till ansiktet smörjes kroppen med varm väldoftande olja, som varsamt bearbetas ner i huden. Stela muskler mjuknar av oljan och de cirkulära rörelserna, och en utrensningsprocess sätts igång som samtidigt lugnar kroppen. Behandlingen avslutas med hot towels. Kroppens naturliga produktion av oxytocin aktiveras, vilket främjar självläkningsprocessen.

Ayurvedisk olie-massage lämpar sig för stressade eller trötta kroppar, eller för den som vill ha en extra lyxig behandling.

90 min. kr. 750,- Klippkort (3 behand.) kr. 2.100,-

Du är välkommen att sms’a för att höra om det finns en akut tid eller tid utanför schemalagd tid. SMS 076-190 4646

Hälsa är det naturliga tillståndet för kropp och sinne