Free Spirit playground

Ayurvedisk hälso- och livsstilsrådgivning

Ayur = liv & Veda = kunskap

Du blir -
vad du äter, tänker, känner och gör!


Vad är Ayurveda?

Ayurveda är ”kunskapen om livet”.
Ett holistisk hälsosystem från Indien med inspiration från mellanöstern och Kina, som har utvecklats genom tusentals år och fortsätter utvecklas genom dagens vetenskap. Gamla kunskaper som idag med nutidens mätningsredskap kan mätas och förstås på cellnivå.
Grundprincipen i Ayurveda är att leva naturligt. Allt vad som kommer in i vår kropp (mat, dryck, medicin, nikotin, rök och alla toxiska ämnen) och även det som är runt oss påverkar kroppen på cellnivå. Långtidsstress är osynligt men lika farligt som gift.

Din kroppstyp, din ålder, årstiden och tiden på dagen är viktiga att förstå och använda för din helhetshälsa. Maten vi äter är energikällan som ska få oss genom livet. Kroppen är vårt finstämda verktyg till att utföra det fysiska livet. Tankar och känslor är styrspaken som leder oss på fina upplysta vägar eller mörka stigar fyllda med stenbumlingar och vassa grenar. Ayurveda jobbar holistisk med att rena och balansera kroppen och sinnet, och att skapa de bästa förutsättningarna för att själen lär sig många nya färdigheter genom inkarnationen.

Ayurveda ska förstås som ”Kunskapen i att leva länge, med hög vitalitet och mental balans”. De flesta moderna människor har glömt bort att vi är en del av naturen och att vi behöver att leva i harmoni med Moder Jord och hennes rytm, för att må bra. I den tidlösa Ayurvediska läran finns en enorm resurs av hälsokunskap och andlig visdom. Yoga, meditation och kryddiga vegetariska maträtter kommer alla från Ayurvedan och har redan blivit en del av vår vardag.

Vata - Pitta - Kapha - Vad är du?


Ayurvedisk hälso- och livsstilsrådgivning
Påbörja din resa till hälsa, livsglädje och balans med en Ayurvedisk hälsorådgivning. Vi går igenom en del tester tillsammans och du får nycklar till hur du kan leva mer "naturligt" i din vardag, få rätt mat, sömn, träning m.m. som passar till din Dosha (energityp).
Vi är alla skapade av samma grundmaterial, men vi är alla unika i vår sammansättning:
Vata (luft), Pitta (eld) och Kapha (Jord).

Vem är du i grunden och vad är dina ackumulerade obalanser?
Energinivå, åldrande, vikt och stresshantering, hänger alla ihop med våra Dosha (energityper) och om vi är i balans eller inte.
Ayurvedisk hälso- och livsstilsrådgivning

Vem är du i grunden och vad är dina ackumulerade obalanser?
Energinivå, åldrande, vikt och stresshantering, hänger alla ihop med våra Dosha (energityper) och om vi är i balans eller inte.

Ayurvediskt hälsopaket: Nybesök + 2 återbesök 1350 kr

Få 10% på en Ayurvedisk olje-massage i samband med köp av hälsopaketet.

Nybesök: Initiera din Ayurvediska resa med granskning av din grundkonstitution (energisammansättning) och allmänna hälsa.
Få verktyg till bättre hälsa och livsglädje. 120 min. 780 kr

Ayurvedisk samtal - filosofi och livsstil:
Fortsätt din Ayurvediska resa mot hälsa och balans eller enskild samtal om livsperspektiv, hälsa och balans i livet. 60 min. 480 kr
fsp foto chakra
Hälsorådgivning
Ayurveda

Ayurvedisk olje-massage
Ayurvedisk olje-massage är njutning för alla sinnen och lockar fram solen även på mörka dagar.

Behandlingen börjar med torrborstning som skapar energi (statisk elektricitet), som gör att den varma oljan kan tränga djupt in i huden. Från tårna till ansiktet smörjes kroppen med varm väldoftande olja, som varsamt bearbetas ner i huden. Stela muskler mjuknar av oljan och de cirkulära rörelserna, och en utrensningsprocess sätts igång som samtidigt lugnar kroppen. Behandlingen avslutas med varma hot towels. Kroppens naturliga produktion av oxytocin aktiveras, vilket också främjar självläkningsprocessen.

Ayurvedisk olie-massage lämpar sig för stressade eller trötta kroppar, eller för den som vill ha en extra lyxig behandling.

90 min. 860 kr
Klippkort (90 min. x 3) 2290 kr
Olje-massage
Ayurveda
Här kan du använda friskvårdsbidrag båda på massageterapi, meditation och yoga. Dessa kan handlas i form av lektioner, engångsbehandlingar eller klippkort.
Friskvårdsbidrag
Du är välkommen att sms'a för att höra om det finns en akut tid eller tid utanför schemalagd tid. SMS 076-190 4646
Akut tid

Köp ett presentkort på valfri summa till någon du tycker om! Du kan skriva/ringa och beställa och sedan betala med swish. Vi kan vanligvis maila det innom kort tid - eller kom förbi och hämta presentkort med kuvert (det är en bra ide' att kontakta oss innan så lokalen är öppen)

free-spirit flower of life
Presentkort